Zaterdag 2 mei, de laatste dag in Nairobi - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Astrid Hubers - WaarBenJij.nu Zaterdag 2 mei, de laatste dag in Nairobi - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Astrid Hubers - WaarBenJij.nu

Zaterdag 2 mei, de laatste dag in Nairobi

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Astrid

02 Mei 2009 | Kenia, Nairobi

Rond de klok van tienen vertrokken we (Astrid, Piet, Edwin, Guido, Peter Karanja en Schummi(TomTom)om in de stad te kijken of we wat leuke dingen kunnen scoren voor de thuisblijvers. Eerste doel was een markt in het centrum van Nairobi. De bus stond nog niet stil, of we werden bedolven onder enkele aardige Kenianen. Eerst dachten we dat het allemaal bekenden van Mysa waren (wie kent die organisatie nou niet in Nairobi?), maar al snel bleek dat het allemaal kooplokkers waren. Een aantal hebben ons op onze tocht eigenlijk niet meer verlaten. Dankzij strak onderhandelen (we zijn echt zuinige Hollanders) hebben wij voor een mooie prijs wat gekocht. Dus wij blij, thuisfront blij (mogen we hopen), én de verkopers blij, wat willen we nog meer!
Na een lekkere echte Keniaanse lunch, genaamd Ugalli, (die volgens de kenners ook slaapverwekkend kan zijn, wat later is gebleken, zie foto’s), vertrokken we naar de voetbalvelden. Het is tenslotte zaterdag!
Eerste doel was een wedstrijd van Mathare Youth tegen Posta Rangers (uitslag 0-0). Het was niet zo best, dus de aandacht was al snel afgeleid. Na ruim anderhalf uur vertrokken we naar de wedstrijd van Mathare United tegen een Nairobise tegenstander, voor Mathare een uitwedstrijd. Aan het stuur zat Guido, die reed alsof hij al jaren als chauffeur van een Matatu door Nairobi scheurt.
De binnenkomst in het stadion was overweldigend, honderden Kenianen gingen flink tekeer en begonnen (gelukkig toen wij een eindje verderop zaten), met tuinstoelen te gooien.
De wedstrijd was niet erg best, Mathare United verloor met 3-1, en de voorzitter, de ons wel bekende Bob Munroe, had het zwaar te verduren toen hij na de wedstrijd op weg was naar zijn auto.

Vervolgens hadden we ons afscheidsetentje met Peter Karanja, Schummi TomTom, John Ndichu, David Ouma, George Mbangi , Edwin en wijzelf natuurlijk.
En toen de laatste tocht naar de slums om Edwin weg te brengen, een ontroerend afscheid.
Vervolgens hebben we in het hotel aangekomen onze koffers gepakt, dit verhaal gemaakt, dadelijk een wijntje drinken en dan morgenvroeg om half zes naar het vliegveld.
En na een indrukwekkende, ontroerende week, met indrukken en beelden die we ons leven niet zullen vergeten hopen we morgen om 16.10 uur veilig te landen in Amsterdam.

Vele groeten van Astrid, Piet en Guido